Webdesign Limburg ☆ Website maken ☆ Website optimaliseren ☆ Website onderhouden ☆ 043WEB Webdesign Limburg uit Maastricht

Kasteel Baexem

Webdesign Maastricht ☆ Website maken ☆ Website optimaliseren ☆ Website onderhouden ☆ 043WEB Webdesign & SEO uit Maastricht

Kasteel Baexem

Over deze website

Kasteel Baexem is een unieke en veelzijdige locatie. Het is niet alleen een plek om te overnachten, het is een plek om te ervaren en te beleven. Een plek waar je rust vindt en waar er ruimte is voor creativiteit. Een persoonlijke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en vinden. Maar bovenal een plek waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Kasteel Baexem is een bijzonder kasteeltje dat in de 17e eeuw werd gebouwd op het 13e-eeuwse stamhuis van een familie. De eerste bewoners waren telgen van de familie Van Baexem of De Baexem. Mogelijk namen enkele ridders uit Baexem deel aan de Slag bij Woeringen, die plaatsvond in 1288. In de 17e eeuw was de familie Rode van Opsinnich eigenaar, en vanaf 1726 de familie Van der Marck. Dit bleef zo tot in de 19e eeuw. Eind 19e eeuw werd het kasteel gesplitst en werden er nog een aantal verbouwingen uitgevoerd. Het interieur onderging in de 19e en 20e eeuw ingrijpende veranderingen.

Het oudste deel van het huidige kasteel zijn de kelders. De huidige gebouwen zijn van 1676 en jonger. De vleugels zijn in de 18e eeuw bijgebouwd, waardoor het gebouw een symmetrisch aanzien kreeg. De ingangspartij is voorzien van een risaliet, voorzien van een fronton. Rechts van de ingang heeft een donjon gestaan, waartegen enkele vakwerkhuizen gebouwd waren. Het kasteel was vroeger omgracht. Waar zich eens de groots aangelegde moestuin van de familie bevond vindt je tegenwoordig een unieke botanische tuin met natuurlijke zwemvijver. En in de muziekzaal waar het ontbijt wordt geserveerd bevinden zich unieke muurschilderingen van de kunstschilder Matthijs Röling.

Bekijk ook eens

043WEB ☆ Webdesign Maastricht

We zijn gespecialiseerd in het maken van nieuwe websites en het optimaliseren van bestaande websites. Ruim 15 jaar geleden zijn we gestart als webdesign ondernemers in Maastricht. Intussen zijn we ruim 500 websites verder en zijn we uitgeroepen tot het beste webdesign bureau van Limburg. We houden niet van toeters en bellen maar maken het liefst functionele en moderne websites. Onze toverwoorden zijn hierbij ‘vindbaarheid’ en ‘persoonlijk contact’. Het uitgangspunt daarbij is dat een website een meetbaar toegevoegde waarde moet leveren. Zodoende zijn we ook officieel Partner van Google. Daarnaast vinden we een persoonlijke benadering belangrijk. Goed luisteren en dit vertalen in een website die bij de klant past. We gaan niet voor moeilijke processen, maar onze aanpak is “doe maar gewoon!”